Történelmi Lovasjátékok Középkori Lakomák

Program időpontja: 2015-01-01 - 2017-12-31

Kedves Vendégeink! A hétvégén kerül megrendezésre a Hotel Kapitány Wellnessben a Kapitány napok, a Kisfaludy Várkert Színpadunkon pedig, az AL AHRAM ORIENTÁLIS TÁNC SHOW. Számos izgalmas és érdekes program vár minden résztvevőre, és a fesztivál miatt a hagyományos programbeosztásunk módosul egy kicsit az alábbiak szerint:
TÖRTÉNELMI LOVASJÁTÉKOK szombaton: 14.30 és 17.00-kor, vasárnap 15.00 órai kezdettel kerül bemutatásra!
A Sümegi Várban az
ÍJÁSZBEMUTATÓa pénteki, szombati és vasárnapi napon korábban, 14.00 óra HELYETT 13.00 órakor kerül megrendezésre!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Bővebb információ a honlapokon megadott elérhetőségeinken, vagy a 06-87-550-166-os telefonszámon!


A történelmi lovasjátékok bemutatónk egy vadonaúj programelemmel gazdagodott! Mongol lovaskaszkadőreink lélegzetelállító bemutatóval nyűgözik le a közönséget minden lovagi torna bemutató előtt!

A Magyarországon és Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. Magyarországon az újkorban elsőként nálunk elevenedett meg a középkort megidéző lovasjáték, amelynek részeként spanyol lovas karusszel bemutatót és ügyességi fegyverbemutatóval valamint lovas gyalogos bajvívással fűszerezett lovagi tornát is láthat a kedves közönség. A középkori hangulatot a környezeti elemeken túlszereplőink jelmezei és a zenei aláfestés egyaránt hűen tükrözi. Az este megkoronázásaként programunk után hangulatos Nagy Lovagtermünkben fogyaszthatják el vendégeink a kornak megfelelő formában, az ízekben gazdag jellegzetes zamatú középkori lakomát.

A program menete:
A műsor nyitányaként egy spanyollovas karusszel bemutatóval kápráztatjuk el Önöket. Várkapitány Urunk  andalúz lovainak könnyed mozdulatai a zenével harmóniában páratlan látványt és élményt nyújtanak. Kiváló lovasaink a spanyollovas iskola széles repertoárjából adnak lenyűgöző bemutatót.

A spanyol lovas karusszelt  a mongol lovaskaszkadőrök lélegzetelállító mutatványai, majd a Lovagi Torna bemutatónk követi.
A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítettük, így az ügyességi fegyverbemutató - íjászat, csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás - gyalogosan és lovon, a lovas- és gyalogos bajvívás (kardokkal, pajzsokkal, buzogánnyal, stb.) egyaránt része az előadásnak. A szereplők mindvégig korabeli jelmezben vannak, a hangulatot és színvonalat narrátorunk és a megfelelő zenei aláfestés is növeli.
 
A programot követi a középkori lakoma. A lakoma ideje alatt cigányzene szól, s jelmezbe öltözött vitézek és várúrhölgyek szolgálják ki a vendégeket, ahol az étkezés a kor hagyományainak megfelelően kézzel történik.

A program ára:

Történelmi lovasjátékok bemutató:
felnőtt belépőjegy: 2.500,-Ft/fő/alkalom
gyermek/diák/nyugdíjas belépőjegy : 1.000,-Ft/fő/alkalom

Történelmi Lovasjátékok bemutató középkori lakomával:  6.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, középkori leves, kemencében sült libacomb, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta,  gyümölcsös pite, fehér- és vörösbor, ásványvíz.

További választható menüváltozatok csoportok részére (min.15 fő)
előre történő rendelés esetén (2 nap):


Történelmi Lovasjátékok főúri lakomával:  7.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz.

Történelmi Lovasjátékok fenséges királyi lakomával:  8.000,- Ft/fő/alkalom
menü: aperitif (pálinka), pogácsa, pezsgő, középkori leves, kemencében sült libacomb, ropogósra sült csülök, sült oldalas párolt gyümölcsökkel, egészben sült burgonya, kukoricaprósza, házi káposztasaláta, házi rétes, fehér- és vörösbor, szódavíz
 
IDŐPONTOK
2016.november 1. - 2016. április 30. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
2017.május 1. - 2017.július 14. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
2017.július 15. - 2017. augusztus 20. keddtől szombatig 17.00 óra
2017.augusztus 21. - 2017. október 31. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
2017.november 1. - 2018. április 30. szerdánként és szombatonként 17.00 óra
A műsor és programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Nagyobb létszám esetén a program időpontjaiban és árainkban rugalmasak vagyunk, kérje személyre szabott árajánlatunkat: programmanager@hotelkapitany.hu

 


Galéria

Kövessen minket!

Vissza
az oldal tetejére!